Home Entertainment 70 Quick Riddles and Trick Questions to Boggle Your Mind

70 Quick Riddles and Trick Questions to Boggle Your Mind

1164
0

Who doesn’t love riddles? Growing up, riddles would often be passed around the playground. The person who got the most riddles would be considered the brightest one, while the one who couldn’t answer any riddles would be the dunce. But growing up, we realize that sometimes, riddles aren’t a test of intelligence, but more of a test of how well you pay attention to a simple question while also giving a simple answer!

trick questions with answers

Even as adults, we can still enjoy them. Because not only do they tease your brain, but they’re also great for a laugh and maybe a bit of discussion afterwards. They can also be used as quick ice breakers for group activities or for getting to know new acquaintances a little better. Below are some brainteasers you might want to ask your friends.

1. Question: A is the father of B. But B is not the son of A. How’s that possible?
Answer: B is the daughter.

2. Question: You have a match and you enter a wagon with a candle, a lamp and a fireplace. Which one do you light first?
Answer: Your match.

3. Question: There was an airplane crash, every single person on board died, but yet two people survived. How is this possible?
Answer: The two were married.

4. Question: How can a man go eight days without sleep?
Answer: No problem, He sleeps at night.

5. Question: If there are 6 apples and you take away 4, how many do you have?
Answer: The 4 you took.

Advertisement

6. Question: If Mr. Smith’s peacock lays an egg in Mr. Jones’ yard, who owns the egg?
Answer: Peacocks don’t lay eggs, just peahens.

7. Question: A 10-foot rope ladder hangs over the side of a boat with the bottom rung on the surface of the water. The rungs are one foot apart, and the tide goes up at the rate of 6 inches per hour. How long will it be until three rungs are covered?
Answer: Never. The boat rises as the tide goes up.

8. Question: A farmer had 752 sheep and took one shot that got them all. How did he do it?
Answer: He took a panoramic view!

9. Question: Which letter of the English alphabet flies, sings, and stings?
Answer: ‘B’ (bee).

10. Question: Name all the numbers from 1 – 100, which have the letter ‘A’ in their spellings?
Answer: None!

12. Question: Which one is correct? “Penguins flies” or “A Penguin fly”
Answer: Neither. Penguins don’t fly.

13. Question: You have 20 apples in a basket. 20 children come to you and each one of them ask for an apple. You want to give all the apples to each one of them, but still keep one inside the basket? How will you do it?
Answer: Give all the 19 apples to each one of them and give the basket to the last child with the apple still inside it.

14. Question: Bob’s father has 4 children. Momo, Meme, and Mumu are three of them. Who’s the fourth?
Answer: Bob



15. Question: It was a Sunday morning. Father was getting the mail, mother was in the kitchen cooking breakfast, little brother was playing Nintendo, big brother was playing the guitar, little sister was playing with dolls, and big sister was listening to music. Then everyone went into big sisters room and she was murdered! Who murdered her?
Answer: The father because it was a Sunday and no one gets mail on Sunday!

16. Question: What breaks and never falls and what falls and never breaks?
Answer: Day breaks and night falls.

17. Question: You are a cyclist in a cross-country race. Just before the crossing finish line, you overtake the person in second place. In what place did you finish?
Answer: Second Place. If you pass the person in second, you take second place, and they become third.

18. Question: A family lived in a round hut. The father came back from work and found the mother dead. The first said he was watching television, the second said he was drawing, the third one said he was reading in a corner. Who did it?
Answer: The youngest, because it’s a ROUND hut, no corners!

19. Question: Why is it against the law for a man living in North Carolina to be buried in South Carolina?
Answer: Because he’s not dead yet.

20. Question: A girl kicks a soccer ball. It goes 10 feet and comes back to her. How is this possible?
Answer: She kicked it up.

funny tricky questions

21. Question: How many sides does a circle have?
Answer: Two. An inside and an outside.

22. Question: A man went outside in the pouring rain with no protection, but not a hair on his head got wet. How come?
Answer: He was bald.

23. Question: An electric train is moving north at 100mph and a wind is blowing to the west at 10mph. Which way does the smoke blow?
Answer: There is no smoke with an electric train.

24. Question: A man and his son were in an automobile accident. The man died on the way to the hospital, but the boy was rushed into surgery. The emergency room surgeon said “I can’t operate, that’s my son!” How is this possible?
Answer: The surgeon was his mother.

25. Question: What has 4 wheels & flies?
Answer: The garbage truck

26. Question: What two words, when combined hold the most letters?
Answer: Post Office

27. Question: What do you call a woman who knows where her husband is every night?
Answer: A widow.

28. Question: How many legs does an elephant have if you count his trunk as a leg?
Answer: Four. Because calling the trunk a leg doesn’t make it a leg.

29. Question: If a plane crashes on the border between the US and Mexico, where do they bury the survivors?
Answer: Survivors generally are never buried.

30. Question: How much dirt is there in a hole 3 feet deep, 6 feet long and 4 feet wide?
Answer: None, or it wouldn’t be a hole.

31. Question: A rooster laid an egg on top of the barn roof. Which way did it roll?
Answer: It didn’t roll – roosters don’t lay eggs.

32. Question: A man dressed in all black is walking down a country lane. Suddenly, a large black car without any lights on comes round the corner and screeches to a halt. How did the car know he was there?
Answer: It was day time.

33. Question: If a doctor gives you 3 pills and tells you to take one pill every half hour, how long would it take before all the pills had been taken?
Answer: 1 hour. Take the 1st pill right away, half an hour later take the 2nd and half an hour after that the 3rd. Total time spent: 1 hour.

34. Question: Is it legal for a man to marry his widow’s sister?
Answer: No, because he would be dead.

35. Question: Larry’s father has five sons named Ten, Twenty, Thirty, Forty. What is the name of the 5th?
Answer: Larry.

36. Question: What goes up and down, but still remains in the same place?
Answer: Stairs.

37. Question: What has a head and a tail but no body?
Answer: A coin.

38. Question: Imagine you are in a sinking row boat surrounded by sharks. How would you survive?
Answer: Stop imagining.

39. Question: How many times can you subtract 10 from 100?
Answer: Once. Next time you would be subtracting 10 from 90.

40. Question: You have a cup placed on a table. You are pointing towards the North and the cup is facing towards the South. On which side is the cup’s handle?
Answer: No matter in which position the cup is, its handle will always be on the outside!

 fun trick questions

41. Question: When a Monkey, bird and squirrel race up a coconut tree. Which one gets the banana first?
Answer: None of them because coconuts do not grow on bananas.

42. Question: Tom had 3 big fish and 3 small fish in an aquarium. Due to negligence, 1 big fish and 2 small fish died. How many remain in the water?
Answer: 2 big fish and 1 small fish would remain in the water, and the other three would float on the surface of the water.

43. Question: Clark Kent does 5 sets of pushup, 6 sets of sit-up, 7 sets of squat, and 8 sets of bench dip in a day. So, which organ in his body would be the largest?
Answer: His skin!

45. Question: Why is it a felony to bury a giant bear who lives in a rainforest, in a desert?
You cannot bury an alive bear anywhere you like!

46. Question: Which two days of the week begins with letter T other than Tuesday and Thursday?
Answer: Today and Tomorrow.

47. Question: My neighbor Bob is a blacksmith. He is 45 years old, 7 ft. tall, and eats all the time. Guess what he weighs.
Answer: Iron

48. Question: When you jump off from the roof third-floor building, where would you land?
Answer: Hospital.

49. Question: What is it that each person possesses and when they give it to someone, that person will give it right back to them?
Answer: Smile

50. Question: Who will become the president if the vice president dies?
Answer: The current president.

51. Question: Always people need me most every day but they give me away still. Who am I?
Answer: Money.

52. Question: If we had 10 birds on a tree then a hunter shoots 1. How many were left?
Answer: 0 as the rest of the birds will be scared and fly away.

53. Question: What begins with an ‘e’ ends with an ‘e’ and it only has one letter?
Answer: An envelope.

54. Question: A man walks into a restaurant and the waiter says, “Good day, Admiral.” Why did the waiter call the man an Admiral?
Answer: Because he was wearing his uniform!

55. Question: I have no voice, yet I speak to you. I tell of all things in the world that people do. I have leaves, but I am not a tree. I have pages, but I am not a bride. I have a spine, but I am not a man. I have hinges, but I am not a door. I have told you all. I cannot tell you more. What am I?
Answer: A book.

56. Question: A large wooden box was built with one door. The door was locked from the inside, and then nailed shut from the inside. The police break into the room. In the middle of the room there is a dead man hanging from the ceiling, with his shoes 3 feet off the ground. The only other thing in the room is a hammer lying in a puddle of water. Can you explain what happened?
Answer: He committed suicide by hanging himself when the ice melted.

57. Question: A man is looking at a photograph of someone. His friend asks who it is. The man replies, “Brothers and sisters, I have none. But that man’s father is my father’s son.” Who was in the photograph?
Answer: His son.

59. Question: What is heavier, a ton of metal or a ton feathers?
Answer: Both are the same.

60. Question: What is the most poisonous snake in the world?
Answer: No poisonous snakes but only venomous ones.

tricky questions to ask

61. Question: When there was a blackout, how did the bus driver see a dog on the road?
Answer: It was during the day.

62. Question: What is a 10 letter word that has thousands of words in it?
Answer: The Dictionary

63. Question: When does 1+1 not equal to 2?
Answer: When you make a mistake.

64. Question: Which three letters changes a girl to a woman?
Answer: Age

65. Question: In which way can you draw a square with three lines?
Answer: You draw a square with three lines at the center.

66. Question: What has a head at night but none during the day?
Answer: Pillow.

67. Question: What gets bigger the more you take it out?
Answer: A hole.

68. Question: Where was a declaration of independence signed?
Answer: At the bottom.

69. Which month has 28 days?
Answer: They all have 28 days; some just have a little more.

70. Heavy it is, but reverse it is not.
Answer: Ton.

Now don’t you feel just a tad bit smarter because of these brain teasers? Let us know below which of these quick riddles you like best and which ones left you even more puzzled than before!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here